Oturum Aç Kayıt Ol

Elektrikli Araç Yıkarken Dikat Edilmesi Gereken Konular

Elektrikli Otomobiller Yıkanır Mı? Her otomobil gibi elektrikli araçlar da yıkanabilir. Fakat bu araçları yıkarken elektrik bileşenlerinin suyla temas etmemesi sağlanmalıdır. Yoksa elektrik öğelerinden biri zarar görebilir, dahası araç arıza verebilir.

Birçok tam elektrikli araçta boş vites yoktur. Şanzıman veya vites kutusu olmadığından buna ihtiyaç duymazlar. Bu araçlarda, akü tekerleklere giden gücü düzenler. Arabayı boş vitese almak için elektrikli araçlar farklı işlemler gerektirir . BMW'den Tesla'ya ve Ford'a TOGG'a kadar, hepsinin tekerlekleri devreden çıkarmak için farklı bir işlemi vardır. Sorun şu ki, pek çok elektrikli araçta bu sorun haline gelmeden önce bunu öğrenmeniz gerek. Bu yalnızca çekme ve araç yıkama için gereklidir, bu yüzden çok lazım olmaz. Bundan dolayı çok geç fark edebilirsiniz

Arabanızı yıkama tüneline girmeden önce aracınızı "Boş"a nasıl alacağınızı bilin. Her üreticinin, arabayı "Boş"a almak için farklı bir talimat seti olabilir ve bu, benzinle veya dizelle çalışan bir araba kadar basit olmayabilir.

Şarj portu kapağının düzgün bir şekilde kapatıldığından ve şarj portunun suya ve temizlik ürünlerine maruz kalmasını önlemek için sabitlendiğinden emin olun.

Ön cam silecekleri gibi yıkama sırasında etkinleşebilecek belirli otomatik işlevleri kapatın.

Tüm araçlarda olduğu gibi, yıkamaya hazırlanmak için aynaların katlanmış, antenler gibi çıkıntılı elemanların geri çekilmiş ve camların tamamen kapalı olduğundan emin olun.

Bazı arabalar yıkama konusunda kendilerine özgü önerilerle gelir. Örenğin tüm camları otomatik olarak kapatan, şarj portunu kilitleyen ve ön cam sileceklerini devre dışı bırakan bir "Araba Yıkama Modu" ile gelir. Şüpheniz varsa, ne önerdiklerini görmek için kullanım kılavuzunuzu veya doğrudan üreticiyi arayarak bilgi alın.

Evde Arabanıza Showroom Parlaklığı Nasıl Kazandırırsınız?

Gerçekte, showroom parlaklığı diye bir şey yoktur. Bu etkileyici ve kusursuz kalite, genellikle araçların satın alma öncesinde göz alıcı hale getirilir. Arabanız ilk evinize geldiğinde ise, yolculuğunuz çizik ve lekelerin karanlık dünyasına adım atmış olur. Üst düzey araçlar bu parıltıyı en iyi şekilde sunar çünkü bu, fiyat, kalite ve mükemmellik beklentisini yansıtır. Profesyonel araç temizliği uzmanları da bu konuda en iyisini bilir.

Peki, araba meraklıları araçlarının showroom parlaklığını nasıl geri getirebilir? Bu mümkün mü? Profesyoneller bu işi nasıl yapıyor? Bu sorular, aracını kendi başına temizlemek isteyenler için oldukça önemlidir.

Detaylı Araç Temizliğinde Ne Beklemelisiniz?

Tahmini Süre: Boyanın durumuna bağlı olarak 2 ila 20 saat sürebilir.

Deneyim Seviyesi: Amatörden profesyonele değişir.

İyi Bir Bilgi Birikimi elektrik bileşenlerinin suyla temas etmemesi çok önemlidir

Genel bir kural olarak, showroom parlaklığını korumak, onu yeniden canlandırmaktan her zaman daha kolaydır. Aracınıza yeni gibi bir parlaklık kazandırmak için seçenekler var, ancak bunun için bol miktarda zaman ve uygun bir alana ihtiyacınız olacak. Geri kalan her şey, ayıracağınız vakit ve göstereceğiniz özenle ilgilidir.

Basit bir cilalama işlemi, istediğiniz parlaklığı sağlamayacaktır önce temeli oluşturmanız gerekir. Bu, bazı aşındırıcılar ve bir polisaj makinesi gerektirebilir. Polisaj makinesi kullanmak, deneyim gerektiren bir işlemdir.

Teknik Olarak İyi Bir Sonuç Elde Etmek İçin

Boyaya Temizleyen Kaliteli Ürünler Kullanın: Kaliteli ürünler kullanarak uygulama yapmalısınız.

Sıralama Önemlidir: Aşamaları doğru sırayla uygulayın temizliğe tepeden başlamanız gerek.

Parlatıcı Uygulaması: 30-45 dakika kadar dinlendirin.

Son Temizlik: Dikkatli ve detaylı olmalıdır.

Elinizde bol miktarda mikrofiber bez, iki veya üç yıkama eldiveni, tekerlekler ve lastikler için yumuşak bir fırça ve püskürtme uçlu bir bahçe hortumu bulunmalıdır.

Bir Aracın Dış Görünümünün Detaylandırılması

Bir aracı detaylı bir şekilde temizlemeye karar verdiğinizde, genel yönergeleri izlemelisiniz:

Dış Yüzeyi Temizleyin: Aracınızı detaylı temizlerken, ilk adım kaliteli temizlik ürünleri ve güvenilir bir su kaynağı kullanarak kapsamlı bir temizlik yapmaktır. Bu işlem, yalnızca yüzeydeki kir, döküntü, yol kiri, polen veya diğer pislikleri temizlemekle kalmaz, aynı zamanda yüzeyin altında gizlenen sorunları da ortaya çıkarır. Bu adım için, düşük pH'lı bir araç yıkama şampuanı ve mikrofiber havlu veya yıkama eldiveni kullanmalısınız.

Dış Cepheyi Koruyun: Yüzeydeki kalıntıları temizlemek için kapsamlı bir araba yıkama işlemi oldukça önemlidir. Ancak, araba detaylandırması yalnızca temizlmekle bitmez; aynı zamanda yüzey koruyucu kaplamaların uygulanmasını da içerir. Araba cilası, boya sızdırmazlık maddeleri, şeffaf koruyucular, lastik cilası, ve diğer koruyucu ürünler bu aşamada kullanılan seçeneklerdendir. Lastikler gibi diğer dış parçaları lastik cilası ile parlatın ve otomotiv camını temizlemek için cam temizleyicisi kullanın.

Cengiz Elmas
cengiz@elektrikliarac.com